New Hospital Logo
deco

Ehokardiografski pregled

Pedijatrijska kardiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Ehokardiografski pregled

je dijagnostički test koji se koristi za procenu srčane funkcije i strukture koristeći ultrazvučne talase. Ovaj pregled se često naziva i ehokardiografija ili eho srca. Ehokardiografski pregled omogućava lekarima da dobiju detaljan uvid u srce, uključujući rad srčanih komora, ventila i krvnih sudova u blizini srca. Evo kako se obavlja ehokardiografski pregled:

  1. Priprema: Pacijent se priprema za pregled tako što leži na stolu, obično na leđima. Tehničar će postaviti elektrode na grudni koš pacijenta kako bi pratio električnu aktivnost srca tokom pregleda. Gel se nanosi na grudi kako bi se poboljšao prenos ultrazvučnih talasa.
  2. Ultrazvučni sonda: Tehničar koristi ultrazvučnu sondi postavljenu na grudni koš pacijenta. Sonda šalje i prima ultrazvučne talase kako bi stvorila slike srca.
  3. Slikanje srca: Tehničar pomera sondu duž grudnog koša kako bi pravio slike različitih delova srca, uključujući komore, ventile, stenozu ili regurgitaciju ventila, prisustvo srčanih defekata, veličinu srca i druge strukturalne karakteristike. Pregled se često obavlja u realnom vremenu, što znači da se srčane funkcije prate tokom ciklusa otkucaja srca.
  4. Analiza rezultata: Dobijene slike i podaci se analiziraju od strane kardiologa. Na osnovu tih informacija, lekar može proceniti stanje srca, funkciju komora, prisustvo srčanih defekata, sposobnost srca da pumpa krv, i mnoge druge parametre.

Ehokardiografski pregled se koristi za dijagnozu različitih srčanih stanja, uključujući srčane bolesti, srčane defekte, hipertenziju, srčane insuficijencije i druge srčane probleme. Ovaj pregled je takođe koristan za praćenje odgovora na terapiju i procenu promena u srčanoj funkciji tokom vremena. Ehokardiografija je neinvazivna i sigurna procedura koja omogućava detaljno proučavanje srca bez potrebe za invazivnim postupcima.

Doktori

Ehokardiografski pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻