New Hospital Logo
deco

Burch kolposuspenzija

Perineum

Burch kolposuspenzija

takođe poznata kao Burch kolposuspension, je hirurška procedura koja se koristi za lečenje stresne urinarne inkontinencije kod žena. Stresna urinarna inkontinencija je stanje u kojem dolazi do nekontrolisanog gubitka mokraće prilikom kašljanja, kijanja, smejanja, podizanja tereta i drugih aktivnosti koje stvaraju pritisak na bešiku.

Burch kolposuspenzija je osmišljena kako bi se korigovao ovaj problem. Tokom ove procedure, hirurg obično pravi mali rez u donjem delu trbuha i zatim podiže vezivno tkivo u prednjem delu vagine kako bi stvorio potporu za mokraćnu cev i bešiku. Ova potpora sprečava bešiku da padne prema napred prilikom pritiska, čime se smanjuje gubitak mokraće.

Burch kolposuspenzija može se izvesti samostalno ili u kombinaciji sa drugim procedurama za lečenje urinarne inkontinencije, kao što su transobturatorne trake (TOT) ili tension-free vaginal tape (TVT). Odluka o tretmanu zavisi od individualnih potreba pacijenta i preporuke lekara.

Ova procedura može biti efikasna za lečenje stresne urinarne inkontinencije, ali, kao i kod svih hirurških procedura, postoje rizici i potrebno je pažljivo razmotriti prednosti i mane pre nego što se odlučite za ovaj postupak. Važno je da se konsultujete sa stručnim urologom ili ginekologom kako biste dobili informacije o najboljoj opciji za vaš specifičan slučaj.

Doktori

Burch kolposuspenzija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 280.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.