New Hospital Logo
deco

Bolnički dan

Opšta hirurgija

Bolnički dan

se odnosi na jedan dan koji pacijent provede u bolnici zbog medicinskog tretmana, opservacije, operacije, ili drugih medicinskih postupaka. Svaki bolnički dan može varirati u trajanju i prirodi tretmana, i može uključivati različite aktivnosti i procedure, u zavisnosti od razloga hospitalizacije i specifičnih potreba pacijenta.

Evo kako može izgledati tipičan bolnički dan:

  1. Dolazak u bolnicu: Pacijent obično stigne u bolnicu u određeno vreme koje je zakazano unapred. Na recepciji ili prijemnom šalteru, obavlja se administrativna prijava i pacijent biva smešten u odgovarajući deo bolnice.
  2. Pregled i dijagnostika: Lekari i medicinsko osoblje mogu obaviti pregled pacijenta kako bi utvrdili stanje i postavili dijagnozu. Ovo može uključivati fizički pregled, laboratorijske testove, rendgenske snimke ili druge dijagnostičke procedure.
  3. Tretman i nega: Na osnovu dijagnoze, pacijentu se propisuje odgovarajući tretman. To može uključivati primenu lekova, hirurške zahvate, intravenske terapije, fizioterapiju ili druge medicinske procedure.
  4. Opservacija i praćenje: Pacijent se često stavlja pod opservaciju kako bi se pratilo stanje i reakcija na tretman. Vitalni znakovi, kao što su krvni pritisak, puls, temperatura i nivo kiseonika u krvi, mogu se redovno meriti.
  5. Ishrana i odmor: Pacijenti dobijaju obroke u skladu sa svojim dijetalnim potrebama i zdravstvenim stanjem. Takođe imaju vreme za odmor i oporavak između medicinskih postupaka.
  6. Posete i komunikacija: Porodica i prijatelji često mogu posetiti pacijenta u određenim vremenima i uz određene uslove posete. Komunikacija sa voljenima može biti važan deo emocionalne podrške pacijentima.
  7. Edukacija: Pacijenti i njihovi bližnji mogu dobiti edukaciju o stanju, lečenju, planu za oporavak i eventualnoj postoperativnoj nezi.
  8. Otpust: Na kraju bolničkog dana, ukoliko je to moguće, pacijent može biti otpušten iz bolnice ili prebačen na drugo odeljenje ili ustanovu ako je dalji tretman ili rehabilitacija potrebni.

Svaki bolnički dan je jedinstven i prilagođen potrebama i stanju svakog pacijenta. Medicinsko osoblje je odgovorno za brigu o pacijentima i obezbeđivanje najbolje moguće medicinske nege tokom njihovog boravka u bolnici.

Doktori

Bolnički dan

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 15.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻