New Hospital Logo
deco

Biopsija promena vagine

Ginekološke intervencije

Biopsija promena u vagini

je medicinski postupak koji se izvodi kako bi se uzorak tkiva sa promene na vaginalnoj sluznici uzeo radi analize i dijagnostike. Vagina je unutarnja cevasta struktura ženskog reproduktivnog sistema koja povezuje spoljne genitalije sa cerviksom (grlićem materice). Biopsija se obično izvodi kada postoji sumnja na maligne ili patološke promene u vagini.

Evo kako izgleda postupak biopsije promena u vagini:

  1. Pregled i priprema: Pre biopsije, pacijentkinja će obaviti pregled kod svog ginekologa ili lekara kako bi se identifikovala promena u vagini. Lekar će oceniti veličinu, oblik i izgled promene i odlučiti da li je biopsija potrebna.
  2. Lokalna anestezija: Da bi se smanjila nelagodnost i bol tokom biopsije, obično se primenjuje lokalna anestezija. Anestetički lek se može primeniti na vaginalnu sluznicu kako bi se omogućila bezbolna procedura.
  3. Uzimanje uzorka: Lekar će koristiti poseban instrument za uzimanje uzorka tkiva sa promene na vaginalnoj sluznici. Postupak je brz i traje samo nekoliko minuta.
  4. Označavanje uzorka: Uzorak tkiva se pažljivo označava i šalje u laboratoriju na patohistološku analizu. Laboratorijski tehničar će analizirati uzorak pod mikroskopom kako bi odredio prirodu promene, uključujući da li je benigna, maligna ili ima druge patološke karakteristike.
  5. Rezultati i dijagnoza: Rezultati patohistološke analize će pomoći u postavljanju tačne dijagnoze i planiranju daljeg lečenja, ako je potrebno.

Biopsija promena u vagini je važan postupak za dijagnostiku promena u ovoj regiji i može biti korisna za rano otkrivanje bilo kakvih abnormalnosti ili potencijalnih problema sa zdravljem. Važno je da se konsultujete sa svojim lekarom ako primetite promene u vagini kako bi se utvrdilo da li je biopsija neophodna i da li postoji potreba za daljim lečenjem ili praćenjem.

Doktori

Biopsija promena vagine

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 24.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻