New Hospital Logo
deco

Biopsija promena perineuma

Ginekološke intervencije

Biopsija promena na perineumu

je medicinski postupak koji se obavlja kako bi se uzela uzorak tkiva sa promene ili lezije na perineumu radi analize i dijagnostike. Perineum je regija između vaginalnog otvora i anusa kod žena, odnosno između skrotuma i anusa kod muškaraca. Biopsija se obično izvodi kada postoji sumnja na maligne ili patološke promene u ovoj regiji.

Evo kako izgleda postupak biopsije promena na perineumu:

  1. Pregled i priprema: Pre biopsije, pacijent će obaviti pregled kod svog lekara ili ginekologa kako bi se identifikovala promena na perineumu. Lekar će oceniti veličinu i izgled promene i odlučiti da li je biopsija potrebna.
  2. Lokalna anestezija: Da bi se smanjila nelagodnost i bol tokom biopsije, obično se primenjuje lokalna anestezija. Anestetički lek se injicira u regiju oko promene kako bi se omogućila bezbolna procedura.
  3. Uzimanje uzorka: Lekar će koristiti poseban instrument za uzimanje uzorka tkiva sa promene na perineumu. Postupak je brz i traje samo nekoliko minuta.
  4. Označavanje uzorka: Uzorak tkiva se pažljivo označava i šalje u laboratoriju na patohistološku analizu. Laboratorijski tehničar će analizirati uzorak pod mikroskopom kako bi odredio prirodu promene, uključujući da li je benigna, maligna ili ima druge patološke karakteristike.
  5. Rezultati i dijagnoza: Rezultati patohistološke analize će pomoći u postavljanju tačne dijagnoze i planiranju daljeg lečenja, ako je potrebno.

Biopsija perineuma je važan postupak za dijagnostiku promena u ovoj regiji i može biti korisna za rano otkrivanje bilo kakvih abnormalnosti ili potencijalnih problema sa zdravljem. Važno je da se konsultujete sa svojim lekarom ako primetite promene na perineumu kako bi se utvrdilo da li je biopsija neophodna i da li postoji potreba za daljim lečenjem ili praćenjem.

Doktori

Biopsija promena perineuma

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 24.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻