New Hospital Logo
deco

Anoskopija sa intervencijom

Gastroenterologija

Anoskopija sa intervencijom

je medicinska procedura koja se koristi za pregled unutrašnjosti analnog kanala i donjeg dela rektuma, uz istovremeno izvođenje terapeutske intervencije. Ova procedura se izvodi pomoću anoskopa, specijaliziranog medicinskog instrumenta, i obuhvata uklanjanje ili lečenje problema u analnom području ili donjem delu rektuma.

Ovaj postupak se obično izvodi iz različitih razloga, a uključuje:

  1. Uklanjanje polipa: U nekim slučajevima, tokom anoskopije sa intervencijom, lekar može uočiti i ukloniti analne ili rektalne polipe. Polipi su izrasline na unutrašnjim zidovima analnog kanala ili rektuma i mogu biti benigni ili potencijalno kancerogeni.
  2. Lečenje hemoroida: Hemoroidi su proširene krvne žile u analnom području koje mogu uzrokovati nelagodnost, bol i krvarenje. Anoskopija sa intervencijom se može koristiti za lečenje hemoroida, uključujući gumenim ligacijom, sklerozacijom ili drugim metodama.
  3. Drežnjenje apscesa ili fistule: Apscesi ili fistule u analnom području mogu zahtevati drenažu ili terapeutske intervencije kako bi se sprečile infekcije ili druge komplikacije. Anoskopija sa intervencijom se može koristiti za ove svrhe.

Procedura se obično izvodi uz upotrebu lokalne anestezije ili minimalne sedacije kako bi se pacijentu omogućila veća udobnost i smanjila nelagodnost tokom procedure. Pacijent će obično ležati na boku dok se anoskop umetne kroz analni otvor.

Pre anoskopije sa intervencijom, pacijent će obično morati obaviti određene pripreme, uključujući čišćenje analnog područja kako bi se omogućio bolji pregled. Važno je da se pre procedure konsultujete sa svojim lekarom kako biste razgovarali o proceduri, pripremi, potencijalnim rizicima i komplikacijama, i da postavite pitanja ako imate bilo kakve nedoumice u vezi sa anoskopijom sa intervencijom.

Doktori

Anoskopija sa intervencijom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 9.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻