New Hospital Logo
deco

Alergološki test na I, II i III grupu standardnih nutritivnih alergena

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Alergološki testovi na I, II i III grupu standardnih nutritivnih alergena

obuhvataju testiranje alergijskih reakcija na određene namirnice. Ovi testovi se koriste kako bi se identifikovali alergeni koji mogu izazvati reakcije kod osoba koje su alergične na određene vrste hrane. Evo kako obično izgleda postupak ovih testova:

  1. I grupa alergena (najčešći nutritivni alergeni): Ova grupa uključuje najčešće alergene namirnice, kao što su mleko, jaja, kikiriki, orašasti plodovi, soja, pšenica, riba i školjke. Testiranje na ove alergene obuhvata alergološki test kože ili krvni test za specifična antitela. U testu kože, male količine ekstrakata ovih alergena se nanose na kožu, a reakcija kože se ocenjuje nakon određenog vremena. U testu krvi, nivo specifičnih IgE antitela na ove alergene se meri.
  2. II grupa alergena (voće i povrće): Ova grupa uključuje alergene koji se nalaze u voću i povrću, kao što su alergeni u banani, paradajzu, krompiru, jabukama, i drugim namirnicama. Testiranje na ove alergene obuhvata slične metode kao i za I grupu, tj. test kože ili krvni test za specifična IgE antitela.
  3. III grupa alergena (pčelinji proizvodi i morski organizmi): Ova grupa uključuje alergene koji se nalaze u pčelinjim proizvodima (kao što je med) i morskim organizmima (kao što su škampi i rakovi). Testiranje na ove alergene takođe može uključivati test kože ili test krvi za specifična IgE antitela.

Rezultati ovih testova pomažu u identifikaciji alergena na koje ste alergični. Na osnovu dijagnoze, lekar može preporučiti odgovarajuće mere upravljanja alergijama, uključujući izbegavanje određenih namirnica i terapiju za alergijske simptome.

Važno je napomenuti da alergološki testovi treba da se obavljaju pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja kako bi se obezbedila tačna i bezbedna procena alergijskih reakcija.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

Alergološki test na I, II i III grupu standardnih nutritivnih alergena

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.700 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻