New Hospital Logo
deco

Abdominoplastika

Opšta hirurgija

Abdominoplastika

često nazvana i „trbušna operacija“ ili „operacija podizanja trbuha“, je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se poboljšao izgled trbuha. Ovaj postupak je često tražen od strane osoba koje su zadovoljne svojom težinom, ali imaju opuštenu kožu ili oštećene mišiće u trbušnom predelu, često kao rezultat trudnoće, starenja ili značajnog gubitka težine. Cilj abdominoplastike je stvaranje ravne, čvrste i estetski prijatne trbušne regije.

Evo osnovnih koraka abdominoplastike:

  1. Anestezija: Pacijent će biti podvrgnut opštoj anesteziji tokom procedure kako bi se obezbedila potpuna bezbolnost i opuštanje.
  2. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju (rez) duž donjeg dela trbuha. Dužina incizije će varirati u zavisnosti od obima i složenosti operacije.
  3. Otkrivanje trbušnih mišića: Nakon otvaranja trbuha, hirurg će pažljivo razdvajati kožu od trbušnih mišića kako bi pristupio mišićima i fasciji.
  4. Povlačenje mišića: Ako su trbušni mišići razdvojeni ili oslabljeni, hirurg će ih povući zajedno i ojačati šavovima kako bi se postigao efekat zategnutog trbuha.
  5. Uklanjanje suvišne kože: Hirurg će ukloniti višak kože i masnog tkiva iz trbušne regije.
  6. Reposicioniranje pupka: Ako je potrebno, pupak će biti presađen i postavljen na odgovarajuće mesto.
  7. Zatvaranje rane: Nakon završetka rekonstrukcije trbušne regije, hirurg će pažljivo kontrolisati ranu kako bi se sprečilo krvarenje i infekcija, a zatim će zatvoriti inciziju šavovima.

Nakon procedure, pacijenti će zahtevati postoperativnu negu i oporavak. To uključuje nošenje kompresionog zavoja ili odeće kako bi se smanjio otok i podržao proces zarastanja rane, izbegavanje napornih aktivnosti tokom određenog vremenskog perioda, praćenje hirurških uputa u vezi sa održavanjem rane i posete hirurgu na kontrolnim pregledima.

Abdominoplastika može značajno poboljšati izgled trbušne regije i pomoći pacijentima da se osećaju samopouzdano i zadovoljno svojim telom. Kao i kod svake hirurške procedure, važno je da pacijent pažljivo razmotri rizike i benefite abdominoplastike i konsultuje se sa iskusnim hirurgom pre nego što donese odluku o izvođenju ovog postupka.

Doktori

Abdominoplastika

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 420.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻