New Hospital Logo
deco

Abdominoplastika sa liposukcijom (srednje obimna)

Trup i ekstremiteti

Abdominoplastika sa liposukcijom

je hirurški postupak koji kombinuje uklanjanje viška kože i masnog tkiva sa stomaka (trbuha) i oblikovanje trbušnog zida sa liposukcijom radi postizanja željenog oblika i konture tela.

Tokom abdominoplastike, hirurg pravi rez duž donjeg dela stomaka kako bi pristupio trbušnim mišićima i uklonio višak kože. U nekim slučajevima, može se obaviti i korekcija trbušnih mišića ukoliko su rastegnuti ili su slabiji zbog trudnoće ili drugih faktora. Nakon uklanjanja viška kože, hirurg oblikuje preostali deo kože kako bi se postigao željeni izgled trbuha.

U kombinaciji sa abdominoplastikom, liposukcija se često koristi za uklanjanje dodatnog masnog tkiva s drugih delova tela, poput bokova ili struka, radi postizanja bolje proporcije i estetskog izgleda. Liposukcija se izvodi u isto vreme kada i abdominoplastika kako bi se postigao celokupan estetski efekat.

Oporavak nakon ovog postupka može biti različit za svakog pacijenta, ali obično uključuje nošenje kompresivnog zavoja ili odeće kako bi se podržao proces zarastanja, kao i pridržavanje uputstava hirurga o aktivnostima tokom perioda oporavka.

Pre odluke o abdominoplastici sa liposukcijom, bitno je imati konsultaciju s hirurgom kako bi se razgovaralo o očekivanjima, mogućim rizicima i svim aspektima postupka, kako biste doneli informisanu odluku o ovoj vrsti hirurške intervencije.

Doktori

Abdominoplastika sa liposukcijom (srednje obimna)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 420.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻