New Hospital Logo
deco

Abdominoplastika sa liposukcijom (obimna)

Trup i ekstremiteti

Abdominoplastika sa liposukcijom

je kombinacija hirurških procedura koje se koriste za oblikovanje i zatezanje trbuha. Ovaj postupak kombinuje koristi abdominoplastike za uklanjanje viška kože i oblikovanje trbuha sa liposukcijom radi uklanjanja dodatnog masnog tkiva.

Tokom abdominoplastike, hirurg pravi rezove duž donjeg dela trbuha kako bi pristupio trbušnim mišićima i uklonio višak kože i masnog tkiva. Ovaj postupak može uključivati i korekciju trbušnih mišića ukoliko su rastegnuti ili su slabiji zbog trudnoće ili drugih faktora.

Liposukcija se kombinuje sa abdominoplastikom kako bi se dodatno oblikovao trbuh. Hirurg koristi tanku cev (kanilu) kako bi razbio i aspirirao višak masnog tkiva s drugih delova tela, poput bokova ili struka, radi postizanja bolje proporcije i estetskog izgleda.

Oporavak nakon ovog postupka može biti složeniji zbog kombinacije dve procedure. Pacijenti se obično savetuju da nose kompresivnu odeću kako bi se smanjio otok i podržao proces zarastanja. Takođe, fizičke aktivnosti mogu biti ograničene tokom perioda oporavka.

Odluka o ovom postupku treba da se donese nakon detaljnog razgovora s hirurgom kako bi se razumeli potencijalni rizici, očekivanja i prilagođeni plan tretmana koji će zadovoljiti individualne potrebe pacijenta.

Doktori

Abdominoplastika sa liposukcijom (obimna)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 480.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻