New Hospital Logo
deco

Uvećanje grudi implantima (složena)

Grudi

Uvećanje grudi implantima

je estetska hirurška procedura koja se koristi za povećanje veličine i oblika dojki. Ova procedura se obično izvodi kada žena želi povećati volumen grudi, poboljšati simetriju dojki ili povratiti izgubljenu punoću nakon gubitka težine ili porođaja.

Postoje različite vrste implanta za uvećanje grudi:

  1. Silikonski implanti: Napravljeni su od silikonskog gela, a dostupni su u različitim oblicima (ravni, okrugli, anatomski) i veličinama.
  2. Soli fiziološkog rastvora: Ovi implanti se postavljaju prazni, a zatim se napune soli fiziološkog rastvora nakon postavljanja u dojke.

Procedura uključuje pravljenje incizije (obično oko areole, ispod dojke ili pazuha), postavljanje implantata ispod dojke ili ispod mišića grudnog koša i zatvaranje incizija. Hirurg uzima u obzir želje pacijenta, anatomiju tela i moguće komplikacije prilikom odabira najbolje lokacije i veličine implanta.

Oporavak obično uključuje nekoliko nedelja tokom kojih se preporučuje izbegavanje napornih aktivnosti kako bi se omogućilo potpuno zarastanje tkiva. Pacijenti mogu očekivati otok, nelagodu ili blagu bol nakon operacije.

Kao i kod svakog hirurškog zahvata, postoje potencijalni rizici i komplikacije, uključujući infekcije, promene senzacije dojki, asimetriju ili formiranje ožiljaka. Važno je temeljito razgovarati s hirurgom o ciljevima, rizicima i očekivanjima kako bi se donela informisana odluka o ovom estetskom postupku.

Doktori

Uvećanje grudi implantima (složena)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻