New Hospital Logo
deco

Standardni ORL pregled i alergološki pregled

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Standardni ORL (Otorinolaringološki) pregled

obavlja specijalista za bolesti uha, grla i nosa (otorinolaringolog). Ovaj pregled može obuhvatiti različite dijagnostičke procedure i procene povezane sa organima za sluh, govor, ravnotežu, disanje i miris. Evo šta obično obuhvata standardni ORL pregled:

 1. Anamneza i intervju: ORL specijalista će postaviti pitanja o vašim simptomima, istoriji bolesti, porodičnoj anamnezi i drugim relevantnim informacijama. Važno je da detaljno izložite svoje simptome, uključujući probleme sa sluhom, grlom, nosom, sinusima i drugim.
 2. Fizički pregled: ORL specijalista će obaviti fizički pregled kako bi procenio stanje uha, grla, nosa i vrata. Ovo uključuje pregled ušiju, pregled grla, palpaciju limfnih čvorova i druge parametre.
 3. Alergološki pregled: Alergološki pregled može biti deo standardnog ORL pregleda ako imate alergijske simptome ili probleme sa respiratornim alergijama. Ovaj pregled obuhvata testiranje na alergene, kao što su inhalatori, hrana ili kontaktne alergije, kako bi se utvrdili uzroci alergijskih simptoma.
 4. Audiometrija: Audiometrija se koristi za procenu sluha i može obuhvatiti testiranje slušnih pragova, diferencijalnog sluha i drugih parametara povezanih sa sluhom.
 5. Rinoskopija: Rinoskopija se koristi za pregled nosne šupljine i može obuhvatiti pregled nosnih prolaza, procenu sluznice nosa i sinusa.
 6. Endoskopija: Endoskopija se koristi za pregled grla, nosne šupljine, sinusa ili ušiju pomoću fleksibilnih ili starčnih endoskopa.
 7. Dijagnostičke procedure: U zavisnosti od simptoma i problema, ORL specijalista može preporučiti dodatne dijagnostičke procedure kao što su CT skeniranje, MRI, alergijski testovi, biopsija ili druge procedure kako bi se pravilno dijagnostikovao problem.
 8. Terapija i upravljanje: Na osnovu rezultata pregleda i testova, ORL specijalista će postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman. Terapija može uključivati lekove, hirurške intervencije, terapiju za alergije, promenu dijete ili druge mere.

ORL pregled je od suštinskog značaja za dijagnozu i lečenje problema sa ušima, grlom, nosom i sinusima. Redovni ORL pregledi su važni za očuvanje zdravlja ovih organa i sprečavanje komplikacija. Alergološki pregled se obavlja ako postoje simptomi ili indikacije za alergijske reakcije i može pomoći u identifikaciji alergena i upravljanju alergijskim problemima.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

Standardni ORL pregled i alergološki pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4.700 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻