New Hospital Logo
deco

Septorinoplastika komplikovana

Nos

Septorinoplastika

je hirurški postupak koji kombinuje korekciju devijacije septuma, unutrašnjeg nosnog zida, i estetsku korekciju spoljašnjeg oblika nosa, što se naziva rinoplastika. Ovaj postupak se često izvodi kako bi se ispravili problemi sa disanjem uzrokovani devijacijom septuma i kako bi se poboljšao izgled nosa.

Devijacija septuma se odnosi na krivinu ili nepravilnost u hrskavici i kostima koji čine unutrašnji nosni zid. To može ometati normalan protok vazduha kroz nos, uzrokujući probleme s disanjem, začepljenje ili česte infekcije sinusa.

Tokom septorinoplastike, hirurg pristupa kroz unutrašnje delove nosa kako bi ispravio devijaciju septuma. To može uključivati skraćivanje, oblikovanje ili vraćanje septuma u pravilan položaj kako bi se poboljšao protok vazduha.

Istovremeno, ako je pacijent zainteresovan i za estetsku korekciju spoljašnjeg oblika nosa, hirurg će izvršiti rinoplastiku kako bi oblikovao nos prema željenoj estetici. To može uključivati smanjenje veličine, korekciju krivine, podizanje ili oblikovanje vrha nosa ili nosnih krila, i slično.

Oporavak nakon septorinoplastike može varirati od osobe do osobe, ali može uključivati otok, modrice, privremeno začepljenje nosa i nelagodu tokom prvih nekoliko nedelja. Može biti potrebno nekoliko meseci da se postignu konačni rezultati i da se potpuno smanji otok.

Važno je napomenuti da se septorinoplastika smatra složenijom procedurom jer se kombinuju funkcionalni i estetski aspekti. Razgovor sa hirurgom je ključan kako bi se razumeli svi aspekti postupka, očekivanja i vreme oporavka, te kako bi se utvrdilo da li je ovo pravi postupak za rešavanje problema sa disanjem i/ili poboljšanje izgleda nosa.

Doktori

Septorinoplastika komplikovana

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 400.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻