New Hospital Logo
deco

Sekundarna rinoplastika (komplikovana)

Nos

Sekundarna rinoplastika

se odnosi na drugu operaciju nosa nakon prethodne rinoplastike. Ovo može biti iz estetskih ili funkcionalnih razloga, a može se dogoditi iz više razloga:

  1. Nedostatak zadovoljavajućih rezultata: Pacijent može biti nezadovoljan rezultatima prve operacije, bilo da se radi o izgledu nosa ili funkcionalnim problemima.
  2. Komplikacije ili neželjeni efekti: Prva rinoplastika može rezultirati komplikacijama poput asimetrije, oštećenja funkcije disanja, cističnih promena ili ožiljaka koji zahtevaju korekciju.
  3. Progresija problema: Problemi koji nisu bili prisutni ili su bili minimalni pre prve rinoplastike mogu se razviti ili pogoršati tokom vremena, zahtevajući dodatnu korekciju.

Sekundarna rinoplastika je kompleksna procedura jer hirurg mora raditi na već modifikovanom tkivu nosa. Ožiljci, prethodne promene u anatomiji i smanjena dostupnost tkiva često čine ovu operaciju izazovnijom u poređenju s primarnom rinoplastikom.

Važno je imati realna očekivanja i detaljan razgovor s hirurgom pre sekundarne rinoplastike. Hirurg će proceniti stanje, razumeti vaše želje i izložiti moguće opcije lečenja, kao i moguće rizike i ograničenja ove procedure. Komunikacija s hirurgom i jasno razumevanje ciljeva i očekivanja ključni su za postizanje zadovoljavajućih rezultata.

Doktori

Sekundarna rinoplastika (komplikovana)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 500.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻