New Hospital Logo
deco

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke 3 konhalnom hrskavicom (lokal)

Hirurgija ušiju

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke

korišćenjem konhalne hrskavice podrazumeva hirurški postupak kojim se popravljaju ili rekonstruišu delovi ušne školjke koji su oštećeni ili nedostaju. Ova procedura obično uključuje uzimanje dela hrskavice iz ušnog hrskavica (konhalna hrskavica) kako bi se oblikovao i popravio deo uha koji nedostaje ili je oštećen.

Tokom operacije, hirurg oblikuje i presađuje delove konhalne hrskavice kako bi popunio defekt u ušnoj školjci. Konhalna hrskavica se često koristi jer je dostupna i obično dovoljno čvrsta da pruži potrebnu strukturu i oblik uhu.

Proces rekonstrukcije delova ušne školjke uz korišćenje konhalne hrskavice zahteva veštinu hirurga kako bi se postigao estetski prihvatljiv rezultat. Nakon operacije, pacijentima se preporučuje period oporavka tokom kojeg se praćenje vrši kako bi se osiguralo da tkivo dobro zarasta i da su postignuti željeni estetski rezultati.

Ova vrsta rekonstrukcije može biti od koristi za manje ili parcijalne defekte ušne školjke, ali je važno razgovarati s hirurgom kako bi se razumele mogućnosti, rizici i očekivanja nakon ovakve intervencije. Svaki slučaj je jedinstven, i pristup se individualizuje prema potrebama i anatomiji pacijenta.

Doktori

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke 3 konhalnom hrskavicom (lokal)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 190.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻