New Hospital Logo
deco

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke 2 rebarnom hrskavicom (OET)

Hirurgija ušiju

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke

koristeći rebarnu hrskavicu je hirurška procedura koja se koristi za popravku ili rekonstrukciju dela ušne školjke koji je oštećen ili nedostaje. Ovaj postupak koristi rebarnu hrskavicu kao presadak kako bi se oblikovao i popravio deo uha koji je u deficitu.

Tokom operacije, hirurg pažljivo uzima komad rebarnog hrskavičavog tkiva sa pacijenta (obično sa rebra) i oblikuje ga kako bi odgovarao defektu ili deformitetu u ušnoj školjci. Hrskavica se tada precizno postavlja i fiksira na oštećeno područje kako bi se obnovila struktura i oblik uha.

Ovaj tip rekonstrukcije se često koristi za manje ili parcijalne defekte ušne školjke, kao što su manji nedostaci ili deformacije, obično rezultat trauma ili urođenih anomalija.

Proces rekonstrukcije parcijalnih defekata ušne školjke uz pomoć rebarnog hrskavičavog tkiva zahteva precizno planiranje i veštinu hirurga kako bi se postigao estetski prihvatljiv i funkcionalno adekvatan rezultat. Oporavak nakon ovakve procedure obično zahteva period praćenja kako bi se osiguralo da tkivo dobro zarasta i da su postignuti željeni estetski rezultati.

Doktori

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke 2 rebarnom hrskavicom (OET)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻