New Hospital Logo
deco

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke 1 konhalnom hrskavicom (lokal)

Hirurgija ušiju

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke

može se izvesti koristeći konhalnu hrskavicu, koja se obično uzima sa unutrašnje strane uha. Ova tehnika se često koristi za popravku manjih defekata ili deformiteta ušne školjke.

Postupak rekonstrukcije parcijalnih defekata ušne školjke konhalnom hrskavicom obično uključuje:

  1. Uzimanje hrskavice: Hirurg će pažljivo uzeti delove hrskavice sa unutrašnje strane uha, obično iz delova koji su manje vidljivi.
  2. Oblikovanje hrskavice: Uzeta hrskavica se oblikuje tako da odgovara defektu ili deformitetu u ušnoj školjci.
  3. Implantacija hrskavice: Oblikovani delovi hrskavice se pažljivo postavljaju i ugrađuju u defekat ili deformitet ušne školjke.
  4. Fiksacija hrskavice: Ponekad se može koristiti fiksacija kako bi se osiguralo da se hrskavica pravilno integriše i da se defekt pravilno popravi.

Ova tehnika se obično koristi za manje defekte ili deformitete, a cilj joj je oblikovati i obnoviti oblik ušne školjke. Oporavak nakon ovakve rekonstrukcije može uključivati period praćenja i nežnosti u području gde je uzeta hrskavica.

Preporučuje se da se konsultujete sa specijalistom za plastičnu ili rekonstruktivnu hirurgiju kako biste procenili stanje i razmotrili najbolje opcije za rekonstrukciju defekata ušne školjke koristeći konhalnu hrskavicu. Svaki slučaj je jedinstven i zahteva pažljivu procenu i planiranje pre operacije.

Doktori

Rekonstrukcija parcijalnih defekata ušne školjke 1 konhalnom hrskavicom (lokal)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 140.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻