New Hospital Logo
deco

Radikalna retropubička prostatektomija RRP

Prostata

Radikalna retropubička prostatektomija (RRP)

je hirurški postupak koji se koristi za lečenje raka prostate. Ovaj postupak uključuje potpuno uklanjanje prostate, a ponekad i okolnih limfnih čvorova, kako bi se eliminisale ćelije raka i sprečilo širenje bolesti. RRP je jedna od najčešćih metoda za lečenje raka prostate i obično se izvodi pod opštom anestezijom.

Evo kako obično izgleda postupak radikalne retropubičke prostatektomije (RRP):

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati sa anesteziologom kako bi procenio njegovo zdravstveno stanje i istoriju bolesti. Anesteziolog će odabrati odgovarajući tip anestezije, u ovom slučaju opštu anesteziju, na osnovu ove procene.
  2. Anestezija: Pacijent će biti uspavan pod potpunom anestezijom, što znači da će biti bez svesti tokom celog postupka.
  3. Pristup: Hirurg će napraviti rez u predelu abdomena, ispod pupka, kako bi pristupio prostati. Ovaj rez omogućava hirurgu da ukloni prostatu i, ako je potrebno, okolne limfne čvorove.
  4. Uklanjanje prostate: Hirurg pažljivo izoluje prostatu i okolne strukture, uklanja prostatu, i zatim vrši potrebne šavove i zatvaranje operativnog polja.
  5. Oporavak: Nakon postupka, pacijent će se probuditi iz anestezije i biti premešten u odgovarajući prostor za oporavak. Oporavak nakon opšte anestezije može potrajati neko vreme, a medicinsko osoblje će pratiti pacijenta kako bi se osiguralo da se oporavak odvija bez komplikacija.

Radikalna retropubička prostatektomija je ozbiljan hirurški postupak koji može imati različite efekte na pacijenta, uključujući poremećaj mokrenja i seksualne funkcije. Odluka o primeni ove procedure obično se donosi na osnovu ozbiljnosti raka prostate, dobi pacijenta, zdravstvenog stanja i drugih faktora. Pre nego što se podvrgnete postupku, vaš lekar i hirurg će vam pružiti detaljne informacije o proceduri, njenim potencijalnim rizicima i koristima, i kako se pripremiti za nju.

Doktori

Radikalna retropubička prostatektomija RRP

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 500.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻