New Hospital Logo
deco

Promena J-J stenta u opštoj anesteziji

Ureteri

Promena J-J stenta u opštoj anesteziji

je medicinski postupak koji uključuje zamenu postojećeg stenta u ureterima pacijenta pod potpunom anestezijom. Ovaj postupak se obično izvodi kada je potrebna zamena stenta zbog različitih razloga, kao što su istekao rok trajanja stenta, potreba za promenom stenta drugačijeg dizajna ili bilo koji drugi medicinski razlog.

Evo kako obično izgleda postupak promene J-J stenta u opštoj anesteziji:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati sa anesteziologom kako bi procenio njegovo zdravstveno stanje i istoriju bolesti. Anesteziolog će odabrati odgovarajući tip anestezije, u ovom slučaju opštu anesteziju, na osnovu ove procene.
  2. Anestezija: Pacijent će biti uspavan pod potpunom anestezijom, što znači da će biti bez svesti tokom celog postupka.
  3. Promena stenta: Hirurg će izvesti zamenu stenta u ureterima pacijenta. Ovaj postupak uključuje uvođenje ureteroskopa i drugih instrumenata kroz uretru kako bi se postavio novi stent i uklonio stari.
  4. Provera: Nakon što je promena stenta završena, hirurg će obično proveriti urinarni trakt kako bi se uverio da je novi stent pravilno postavljen i da nema preostalih problema.
  5. Oporavak: Nakon postupka, pacijent će se probuditi iz anestezije i prebaciti u odgovarajući prostor za oporavak. Oporavak nakon opšte anestezije može potrajati neko vreme, a medicinsko osoblje će pratiti pacijenta kako bi se osiguralo da se oporavak odvija bez komplikacija.

Promena J-J stenta u opštoj anesteziji omogućava siguran i bezbolan postupak za pacijenta. Odluka o primeni anestezije će zavisiti od potreba pacijenta, njegovih medicinskih uslova i individualnih preferencija. Pre nego što se podvrgnete postupku, vaš lekar i anesteziolog će pružiti informacije i odgovore na sva vaša pitanja o anesteziji i postupku.

Doktori

Promena J-J stenta u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 50.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻