New Hospital Logo
deco

Mala hirurška intervencija u lokalnoj anesteziiji sa biopsijom i pH verifikacijom

Opšta hirurgija

Mala hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji sa biopsijom i pH verifikacijom

je medicinski postupak u kojem se pacijentu daje lokalna anestezija kako bi se obavio hirurški zahvat. Ovaj postupak uključuje:

  1. Lokalna anestezija: Pacijentu se daje lokalna anestezija na mestu gde će se izvršiti hirurški zahvat. Anestezija se primenjuje kako bi se potpuno isključio osećaj bola u toj oblasti, ali pacijent ostaje budan i svestan tokom celog postupka.
  2. Biopsija: Nakon što se anestezija primeni i pacijent postane bezbolan, hirurg izvodi biopsiju. Biopsija podrazumeva uzimanje malog uzorka tkiva ili ćelija iz tela radi dalje laboratorijske analize. Ovaj korak se često koristi za dijagnostikovanje ili procenu prisustva abnormalnih ćelija ili bolesti, kao što su tumori ili infekcije.
  3. pH verifikacija: pH verifikacija je postupak merenja pH vrednosti (kiselosti) uzorka tkiva ili tečnosti kako bi se dobile informacije o pH ravnoteži u toj oblasti. Ovo može biti korisno za određivanje prisustva infekcija, upala ili drugih patoloških procesa.

Nakon što se uzme biopsija i izvrši pH verifikacija, uzorci se obično šalju u laboratoriju na dalju analizu kako bi se postavila tačna dijagnoza ili procenilo stanje tkiva.

Mala hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji sa biopsijom i pH verifikacijom obično se izvodi kao dijagnostički ili terapijski postupak kako bi se razjasnile zdravstvene probleme ili doneli medicinski zaključci. Važno je da pacijent bude informisan o svim koracima i da sarađuje sa medicinskim timom tokom postupka.

Doktori

Mala hirurška intervencija u lokalnoj anesteziiji sa biopsijom i pH verifikacijom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 15.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻