New Hospital Logo
deco

Excisio polipa uretre u lokalnoj anesteziji

Uretra

Excisio polipa uretre

(uklanjanje polipa iz mokraćne cevi) obično se izvodi pod lokalnom anestezijom. Ovaj postupak je minimani hirurški zahvat koji se koristi za uklanjanje abnormalnih izraslina ili polipa iz mokraćne cevi (uretre). Lokalna anestezija se primenjuje kako bi se obezbedila bezbolnost tokom postupka. Evo kako takav postupak može izgledati:

  1. Priprema: Pacijent se smesti u odgovarajući položaj, obično na ginekološkom stolu, a lekar će sterilizovati područje oko otvora uretre.
  2. Lokalna anestezija: Lekar će primeniti lokalnu anesteziju na područje uretre kako bi omogućio bezbolan postupak.
  3. Uvođenje uretroskopa: Lekar će pažljivo uvesti uretroskop (tanak instrument sa kamerom) kroz otvor uretre kako bi vizuelizovao polip.
  4. Uklanjanje polipa: Nakon što je polip lociran, lekar će koristiti poseban instrument kako bi pažljivo uklonio polip. Ovaj postupak obično traje kratko vreme.
  5. Završetak postupka: Nakon što je polip uspešno uklonjen, uretroskop se pažljivo izvlači.
  6. Nakon postupka: Pacijent će biti praćen nakon zahvata kako bi se osigurala normalna funkcija uretre i isključila mogućnost komplikacija.

Lekar će dati detaljne informacije o postoperativnoj nezi i uputstva o tome šta se može očekivati nakon postupka. Važno je da sarađujete sa svojim lekarom kako biste obezbedili najbolji ishod i brz oporavak.

Doktori

Excisio polipa uretre u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 35.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻