New Hospital Logo
deco

Endolitotripsija kamena pijelonu (TRILOGY)

Razbijanje kamena u pijelonu

Urologija u NEW Hospitalu – Briga za vaše urološko zdravlje!

 

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urinarnog trakta i muškog reproduktivnog sistema. Vaše urološko zdravlje nam je od najveće važnosti i razumemo uticaj uroloških stanja na kvalitet vašeg života. Naš urološki tim se sastoji od visoko obučenih i iskusnih urologa koji su posvećeni pružanju personalizovane nege koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe.

 

Zašto odabrati NEW Hospital?

Endolitotripsija kamena u pijelumu

je hirurški postupak koji se koristi za fragmentaciju i uklanjanje kamena koji se nalazi u pijelumu, delu bubrega gde se sakuplja urin pre nego što se isprazni u uretere. Kamenci u pijelumu mogu uzrokovati bol, infekcije i oštećenje bubrega, pa je njihovo uklanjanje često neophodno.

TRILOGY je jedna od tehnika endolitotripsije koja se koristi za fragmentaciju i uklanjanje kamena u pijelumu. Ova tehnika uključuje upotrebu endoskopskog uretera, koji je tanak fleksibilni instrument sa kamerom i uređajem za fragmentaciju kamena, kako bi se vizualizovao pijelum i fragmentirao kamen. Evo kako obično izgleda postupak TRILOGY endolitotripsije:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati sa hirurgom kako bi se razgovaralo o proceduri i izvršila potrebna evaluacija. To uključuje procenu zašto je potrebna endolitotripsija i kako će se izvesti.
  2. Anestezija: Pacijent će obično biti pod opštom anestezijom, što znači da će biti bez svesti tokom celog postupka.
  3. Uvođenje uretera: Hirurg će umetnuti endoskopski ureter kroz uretru (cev koja vodi od mokraćne bešike prema spolja) i ureter će se postaviti sve do pijeluma bubrega.
  4. Fragmentacija kamena: Kamen u pijelumu će se fragmentirati pomoću specijalnih uređaja kao što su laser, ultrazvuk ili pneumatski čekić. Ovo se obično radi tako da se kameni fragmenti postepeno drobe u manje delove.
  5. Uklanjanje fragmenata: Nakon fragmentacije kamena, fragmenti se obično ispiraju ili izvlače iz pijeluma pomoću uretera.
  6. Provera: Hirurg će proveriti bubreg i pijelum kako bi se uverio da su svi kamenci uklonjeni i da nema preostalih fragmenata.
  7. Zatvaranje: Nakon završetka postupka, ureter se pažljivo izvlači, a uretra se zatvara.

Endolitotripsija kamena pijelonu, uključujući tehniku TRILOGY, obično je manje invazivan postupak u poređenju sa tradicionalnim otvorenim hirurškim metodama. Oporavak nakon ovog postupka obično traje kraće i manje je bolan. Pacijenti će sarađivati sa svojim medicinskim timom kako bi razumeli razloge za postupak, pripremili se i znali šta mogu očekivati tokom oporavka.

Trilogy – jedinstvena metoda za razbijanje kamena u urotraktu 

 

NEW Hospital je najsavremenije opremljena bolnica u regionu i sa ponosom nudimo jedinstvenu metodu za razbijanje kamena u urinarnom traktu – TRILOGY. Ova inovativna tehnologija koristi elektromagnetnu i ultrazvučnu energiju da efikasno i brzo razbije kamen na sitne čestice, koje se zatim isisavaju istom sondom, tako da nema naknadnog izbacivanja. Za razliku od tradicionalnih metoda, ova napredna tehnika zahteva samo jednu sondu i može pomoći da se smanji trajanje procedure, minimizira bol i nelagodnost i ubrzava oporavak.

 

Naš urološki tim je posvećen tome da vam pruži saosećajnu i personalizovanu negu koja zadovoljava vaše jedinstvene potrebe. Bilo da se bavite uobičajenim urološkim stanjem ili složenim problemom, mi smo tu da vam pomognemo da postignete optimalno zdravlje i blagostanje.

 

Ne dozvolite da urološka stanja utiču na vaš život. Kontaktirajte nas danas na brojeve 0800 400 505 / 069 8400 505 da biste saznali više o našim naprednim urološkim tretmanima i uslugama i da zakažete konsultacije sa jednim od naših iskusnih urologa.

Doktori

Dr Paunel Popov

Dr Paunel Popov

Spec. urologije

Usluge koje lekar obavlja: specijalistički pregled operacije bubrega (afunkcija, kamen,…

Saznajte više o doktoru
dr Senjin Đozić

dr Senjin Đozić

Spec.urologije

Usluge koje lekar obavlja: Dijagnostičke procedure Pregled Ultrazvuk urotrakta TRUS…

Saznajte više o doktoru
Asist. dr Boris Kajmaković

Asist. dr Boris Kajmaković

Spec. urologije

ZAPOSLENJE Klinika za Urologiju, Univerzitetski Klinički Centar Srbije -Urolog Medicinski…

Saznajte više o doktoru

Endolitotripsija kamena pijelonu (TRILOGY)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 225.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻